Over ons

Hoe het allemaal begon

In 1964 was er nog geen sprake van “Gasthof Delicia” .

Wel van een ijssalon dat door Edgard Loverix en zijn vrouw Beatrix Reggers geopend werd. Vol goede moed gingen ze aan de slag en de ijsjeszaak werd een succes. Maar enkel leven van dat romige zoets was helaas niet mogelijk

Edgard en Beatrix bleven niet bij de pakken zitten en namen het heft in eigen handen. De twee bouwden het ijssalon om tot frituur, een half jaar later. Beatrix voelde zich al langer thuis in de keuken en kon een beetje van alles wat. Ze besloot avondlessen te volgen om niets aan het toeval over te laten.

In 1980 kwam zoon Pierry in beeld. Een gedreven jongeman die het allemaal nog wat grootser zag dan zijn ouders.

Onder zijn vleugels werd de frituur uitgebreid met een restaurant. Pierry kwam van de Hotelschool in Hasselt en zag het helemaal zitten.

Intussen zijn we meer dan 30 jaar verder en staat Pierry, intussen vergezeld en gesteund door zijn vriendin Francine, nog altijd met veel enthousiasme achter de potten en pannen van zijn “Gasthof Delicia”.

Pierry Loverix

‘Dit is mijn leven, ik heb nooit iets anders gedaan. Wat ik nu doe maakt me gelukkig. Elke dag voelt als een andere beleving. Ik ben graag onder de mensen en heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik zou niets anders meer willen.’

Intussen heeft “Gasthof Delicia” er ook twee feestzalen bij.

In de gelijkvloerse zaal kwamen doorheen de jaren al duizenden mensen genieten van lekker eten en leuke muzikale optredens van de grootse, Vlaamse artiesten.

Niet alleen om de fijne namiddagshows en uitstappen staat de zaak gekend. Maar mensen komen ook uit alle windstreken van het land voor een stevige pot mosselen. Een van de specialiteiten van “Gasthof Delicia”.

Overdekt terras